Liefde is overal!

 

Iedereen heeft zijn eigen ervaringen, iedereen heeft dingen mee gemaakt op het gebied van de liefde en relaties. Is het niet een relatie met iemand die juist heel goed bij je past en je aanvult, dan is het wel iemand die totaal niet bij je past en het lijkt dan of er geen grotere afstand kan zijn tussen jullie beiden. En dan zijn er natuurlijk alle variaties die er tussenin zitten.

De relaties (liefdesrelaties /vriendschappen en noem maar op…) om ons heen en zeker die met onze partners zijn onze  “spiegels”.  Ze laten ons zien wat er bij onszelf uit balans is. Zien we bij de ander een eigenschap waar we een hekel aan hebben of die we juist bewonderen en misschien benijden dan kunnen we onszelf afvragen “Hoe zit het met die eigenschap of die karaktertrek bij mij?”  “Heb ik het  teveel of juist te weinig?” ”Hoe is het naar anderen toe met die karaktereigenschap?” “Hoe ga ik ermee om naar mezelf toe?”

Door er stil bij te staan en eerlijk naar onszelf te zijn worden we juist geholpen door de mensen die dicht bij ons staan omdat ze ons wijzen op dingen die bij onszelf aandacht mogen hebben. En dan kunnen we onze geliefden en dierbaren ook dankbaar zijn dat ze ons dat laten zien. Het is juist mooi dat onze dierbaren ons helpen door te laten zien wat er uit balans is en waar we mee aan de slag kunnen bij onszelf als we dat willen. Onze ziel wil alles meemaken en een geheel zijn. Onze dierbaren en geliefden helpen ons daarbij!

De andere kant is juist dat het ook vaak pijnlijke en emotionele confrontaties zijn die niet makkelijk zijn. Juist omdat een geliefde dicht bij je staat kan het extra hard aankomen en pijnlijk zijn als je ziet wat er uit balans is. Wees dan niet boos of geïrriteerd maar probeer rust te nemen en te kijken waarom dingen je zo raken. Probeer niet meteen elkaar dingen kwalijk te nemen maar kijk juist naar de waardevolle kant van de ander en wat diegene je wil duidelijk maken.

 

Liefde is mooi en is overal om ons heen. Juist op de moeilijkste momenten kan liefde er ons doorheen helpen! En vooral de liefde voor onszelf!

Wie van zichzelf houdt kan pas echt oprecht zeggen dat hij ook van de ander houdt!